Leivät loppu mutta hiiva löytyi ja sopivasti jauhoja ja jopa juustoraastetta... niistähän syntyi pari pellillistä juustosarvia :) Vanha originelli ohjeeni oli hukan teillä niin improvisoin... ja hyviä tuli !!

1327493487_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Ohje meni suurinpiirtein näin:

 

n. 7,5dl vehnäjauhoja

1tl suolaa

1tl sokeria

200g voita (oli ehkä turhan paljon, 150g riittänee...)

2,5dl maitoa

50g hiivaa

150g emmental juustoraastetta

1 kananmuna voiteluun

 

Sekoita jauhot, n. 3/4 juustoraasteesta, suola ja sokeri. Nypi voi jauhojen joukkoon, älä sulata. Lämmitä maito ja murustele hiiva maidon joukkoon ja anna liueta. Kaada maito kuivien aineiden joukkoon ja sekoita. Anna taikinan kohota n. 30-40 min. 

Laita taikina puoliksi ja kaulitse taikina ympyräksi ja tee taikinaan "sektorit". Laita juustoraastetta sektorien yläreunaan ja rullaa sarviksi. Laita pellille ja voitele. Paita 200 asteessa kunnes ovat saaneet kauniin värin.