Ristiäiset meni hyvin ja kakutkin onnistui :)
1. testikakku päätyi tuotantoon ja ristiäisissä tarjoiltiin mustaherukka-valkosuklaa hyydykekakkua, namskis! Kuva on testikakusta, vieraille menevät kakut olivat hieman "siistimpiä"... käytin Valion ohjetta, joka menee about näin:
Pohja:
150 g keksejä (digestive)
60 g voita
Täytteen peruseos:
1 prk rahkaa
1 prk (200 g) tuorejuustoa
2,5 dl vispikermaa
Mustaherukkatäyte:
1/2 perustäytteestä
200g mustaherukoita soseutettuna (pakastettuja tai tuoreita)
1/2 dl hedelmäsokeria (tai maun mukaan tavallista sokeria)
4 liivatelehteä
2-4rkl vettä
Valkosuklaatäyte:
200 g valkosuklaata
2 liivatelehteä
2-3rkl vettä
1. Pohjaa varten murusta keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele leivinpaperin päälle irtopohjavuokaan.
2. Valmista täyteseos. Vatkaa kerma ja sekoita joukkoon pehmitetty tuorejuusto sekä rahka. Jaa seos kahteen kulhoon.
3. Valmista mustaherukkatäyte. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä. Sekota täytteeseen soseutetut mustaherukat ja hedelmäsokeri. Tarkista maku (saa olla hieman kirpeä). Kuumenna vesi ja liota liivatelehdet siihen. Kaada ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle, tasoita ja jäähdytä hetki ennen valkosuklaakerroksen lisäämistä.
4. Valmista valkosuklaatäyte. Sulata suklaa vesihauteessa tai miedolla lämmöllä kattilassa. Liota liivatelehdet ja liuota ne tilkkaan kuumaa vettä. Kaada sekä hieman jäähtynyt suklaa että liivateneste täyteseokseen koko ajan sekoittaen. Kaada täyte varovasti mustaherukkakerroksen päälle.
5. Anna koko kakun jähmettyä muutamia tunteja tai yön yli.
Oikeissa ristiäiskakuissa koristeena meillä oli pinkki ruusu ja ebaysta tilatut kakkukoristeet
Tällähetkelle uunissa ompi tiikerikakku tämän päiväisiä vieraita varten. Ohje on hieman erilainen millä yleensä teen... katsotaan mimmonen tulee! Taikina maistui ainakin hyvältä ;)
1 dl maitoa
... sitten loput puolet
erota kolmasosa taikinasta erilliseen vuokaan ja sekoita joukkoon 2-3rkl kaakaojauhetta
Laita vuokaan puolet vaaleaa, suklaat, loput vaaleasta. Paista 175 asteessa
Kommentit