Tässä pellillinen iiiisoja ja todella hyviä kaurasämpylöitä :)
Ohje on ruokala.netin sivuilta
Ainekset
- 1/2 l maitoa
- 50 g hiivaa
- 5 dl kaurahiutaleita
- 1/2 rkl suolaa
- 1/2 dl juoksevaa hunajaa
- n. 7 dl vehnäjauhoja
- 50 g sulatettua voita
Valmistusohjeet
Luota hiiva, suola ja hunaja kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää hiutaleet ja jauhot pikkuhiljaa taikinaa koko ajan vaivaten. Vaivaa taikinaksi. Lisää lopuksi sula voi. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin 45 min. Leivo taikinasta sämpylöitä. Nosta ne pellille. Anna sämpylöiden kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 20 min ennen paistoa. Paista 225-asteessa n. 10-12 min. Kaurasämpylät ovat parhaimmillaan uunituoreina.
Kommentit